28 Haziran 2012 Perşembe

17 mi o_O ?



An itibariyle takvime bakıp tekrar tekrar bir kaç kez sayınca ilk düğüne 17 gün kaldığına kesin olarak inanmış oldum ( önceden inanmıyor muydum ? sanırım inanmıyormuşumki bu kadar rahattım :)) )

Bugün Ankara'daki son iş günüm, bundan sonrası koşturmaca sanırım :)  

Eksikler neler mi :
* Henüz tamamlanmak için beni bekleyen nikah şekerlerim ( 200 tane olacak yarısı bitti )

* Soğuk seramikten yapacağım yapacağım diyip durduğum gelin çiçeğim ( ahh şu aldığım soğuk seramik hamurunu nereye koyduğumu bir bulsam yapacağım... )

* Saç modelim belli değil, ama gözlemlediğim diğer bütün gelinlere göre çok daha rahatım bu konuda niyeyse. Ankara'daki düğün için kuaföre gidip direk nişanda yaptığın saçın ( maşalanıp, tek tarafa toplanmıştı bütün saçlarım , açık bir saç modeli yani . zaten taç falan da takmayacağım Ankara'da ) aynısını istiyorum provaya gerek yok dedim :) Ama ya Samsun ? Kuaför seçimini büyük ablamıza bıraktık, eminim iyi olacak ( kuaförü ilk düğün gününde görme şansım olacak ). Taç takacağım, topuz olsun diyeceğim de nasıl bir topuz , içinizden bir fikir veren olsa keşke :)

* Peki ya şarkılar ? Bu konuda da önerilere açığım . Henüz dans şarkısı belirlemedik ( Kuzen Can beni kandırdı azıcık >_< , "kuzuummmm senin dans şarkını trompetle ben çalayım mı, vaktim var bak çalışıp çok güzel çalarım" dedi ... Ama o vakit o çalışamadan akııpppp gittiiii... Trompet sesini çok beğeniyorum Can çalarken de hayran hayran dinliyordum ne güzel).  Can'ın çalacağı şarkı ( çalıp sunduğu seçeneklerden en beğendiğim ) " Historia de un Amor"du. Hala da aklımda orjinal haliyle veya Yaşar'ın söylediği haliyle "Benim bütün rüyalarım seninle..." diye mi dans etsek acaba ? ( Yardımmm) Bu arada Can'ın trompetinden ve Gözde'nin (kardeşim olur kendisi :) ) kemanından vazgeçmiş değilim ama dans parçası çalmayacakları kesin...

* Slayt gösterisinden vazgeçtik, bu yüzden de ben girişe bir kaç fotoğrafımızı içeren bir poster hazırlayıp asmak istiyordum. Ama poster moster yok ortada, bakalım uğraşacak vakit olacak mı???

İşte bu kadar :) (İnşallah bu kadardır) :) Yarın evime gidiyorum (İstanbul'a), yanlış gelen sandalyelerimi kontrol edeceğim >_< sonra dönüp bu saydıklarımı halledeceğim inşallah ....


21 Haziran 2012 Perşembe

El Sanatları Sergisi


Geçen hafta Kızılay metrosunun sergi alanında el sanatları sergisi vardı. Bloglardan görüp bitmeden bir bakayım demiştim ama çıkmış aklımdan. Babaanneme giderken bir baktım köşede bir amca topaç ( leylak dalı'nın blogunda bahsettiği topaçlarmış işte onlar :) ) yapıp satıyor, sonrasında yanına sıra sıra dizilmiş standları görünce farkettim unuttuğum serginin tam ortasına düşüverdiğimi :) E sonrası malum baktım da baktım :) Hipnoz olmuş gibi her şeyi incelerken nasıl oldu bilemiyorum kendime engel olmayı başardım ve çok fazla şey almadım :)


Lületaşından yapılmış her şeyi uzun uzun incelerken bu atı görür görmez almak istedim sevgilime. Kendisi henüz görmedi ama ben pek sevdim, iyi anlaştık biz :) Bir gün kesin elime lüle taşı alıp bir şeyler yapmayı deneyeceğim,  bir kurs falan bulsam, bir de vakit bulsam daha güzel olur tabi :) 



 Hakkaklık (metal hat oyma) standına da bakarken anahtarlık yaptıklarını farkettim. Zeytin ağacıymış, üzerine istediğinizi hemen yazıp vernikliyorlar , azıcık kurumasını bekliyorsunuz. 2 tane anahtarlık seçip ikisinin de bir tarafına benim , bir tarafına sevgilimin soyadını yazdırdım. Neden? Çünkü o ev sadece bizim değil de, iki ailenin birleştiği bir ev olsun istiyorum. O yüzden isimlerimiz yerine ikimizin birden soyadı olsun istedim. Böylelikle evimizin ilk anahtarlıkları da alınmış oldu :)

Sergideki diğer standları Sevgi güzel güzel anlatmış blogunda şurada ve şurada :)

Kına Mumlarım


Kına mumlarımın yapımını geçen hafta bitirdim aslında ama ancak paylaşabiliyorum (tembellikten :) ). Aslında kına mumlarımı aylar önce Eminönü'nden hazır olarak almıştım. Benim gözler tabi hep mor kına mumları ( kına tepsim ve sepetimden dolayı ) arıyordu ama çeşit yoktu. Derken bu güzellikler çıktı karşıma :) Olduğu kadarıyla morunu aldım 20'ye tamamlayayım diyerekten eksik kalanlarını beyaz olarak aldık ( 1 tane de Merve'ye özel pembe :))


Annem mumlarımı çok beğenip " aaa yetmez ama bu " deyince, tekrar bir İstanbul ziyaretinde yolu tutuldu dükkanın ama düğün sezonu ya hem 2'ye katlamışlar fiyatı hem de güllerin tülü olmayanlarından kullanmışlar. Yani güzellik azalıp fiyat yükselmiş. Satıcı da biraz ters bir anındaydı herhalde, hiç alasım gelmedi. Aman ben yaparım deyip oturdum başına, e oldu da bence :)


Yapmak isteyen olursa eğer, aklınızda olsun güller muma direk yapışmıyor, sıcak silikon tutmuyor bir türlü. O yüzden bir kat tül sarın iki ucunu sıcak silikonla yapıştırın. Tül tülü tutuyor, sonra güller de o tülün üzerinden çok kolay yapışıyor.

Kına hazırlıklarım bitti böylece , yakında hepsini paylaşırım. Benim kına gecemde kırmızı olan tek şey kına yakılırken başıma atılacak olan pullu örtü ( onun kırmızı olması mecburiymiş, bi tek onu renklendirmeme izin çıkmadı :) )

Kına mumu alacağım zaman annem, şu düz olup ele geçirilen çiçek şeklindeki mumlardan istiyordu. Ama kimseye tavsiye etmiyorum ben onları çünkü o mumlar hemencecik eriyip sıvılaşıyor ve kimsenin elini kıpırdatmadan dakikalarca dümdüz açık tutması mümkün olmuyor. Dolayısıyla elinize, yerlere hatta üstünüze mum dökülebiliyor.


14 Haziran 2012 Perşembe

Country Yatak Odası



Severek takip ettiğim bloglardan biri olan bakbuharika'da, birbirinden güzel country tarzı yatak odaları var, e biz zaten bu tarzın hastasıyız :) Bizim de yatak odamız bu tarz. F&M tasarımdan (Masko şubesi) aldık, ve bizi hiç üzmediler gerçekten. Neyi nasıl istediysek yapıp tam gününde getirdiler, güler yüzleriyle keyifli bir alışveriş yapmamızı sağladılar (Rapsodi mobilyadan aldığımız salon takımımız için aynı şeyi söyleyemiyorum malesef...)

Bizim yatak odamız bu takımın biraz değişik hali (rengi silme lake, aynalarında biraz renk var, eskitilmiş gibi ama bizce çok güzel. Yatak başındaki camlı kısım yok, yatak başı sadece ahşap.)

Yatak odamızı ilk görenler arasında ve ben tarafından da ^_^ özellikle boy aynamız ve makyaj aynası beğenildi, boy aynasının fotoğrafı yok elimde ama makyaj aynasını ricam üzerine mağazadan fotoğrafını çekip göndermişlerdi. Tarzını çok sevdik (hem de kapaklarını kapattığımızda çok derli toplu duruyor , dağınıklığım görünmüyor :) :) )


Evlilik hazırlıkları kısmının ev dizme aşaması en yorucu en kafa karıştırıcı olanı bence, ama doğru kişilerle karşılaşılırsa çok keyifli oluyor gerçekten. Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah, bize de eşyalarımızı güle güle , ağız tadıyla kullanmayı nasip eder inşallah :)

4 Haziran 2012 Pazartesi

Ziyaretçi - Anı Defterimiz (Son Hali)



Biraz uğraşarak kendimiz yaptığımız defterimizin yapım hikayesini şurada paylaşmıştım daha önce ^_^ Bu kez sıra defterin kendisini paylaşmakta, hem de anneciğimin dikip üzerine nazar boncukları eklediği kılıfıyla birlikte ^_^

Ama artık ona ziyaretçi defteri demek doğru olmaz, çünkü düğün salonuna götürmekten vazgeçtik. Gittiğimiz düğünlerde gördük ki insanlar, "tebrik ederim, mutluluklar dilerim" yazıp hoooop diğer sayfaya geçiveriyor . El emeği defterimiz böyle dolsun istemedik tabi. Konukların "tebrik ederiz" yazları için ayrıca bir şey düşünüp, o notları defterin sayfalarına yapıştırmayı düşünüyorum. Bu defterimiz ise sevdiklerimizin rahat rahat uzun uzun yazabilecekleri bir anı defteri oldu ve sayfaları yazılmaya başlandı bile ^_^, ama hiç bir yazıyı okumuyorum hepsini düğün sonrasına bırakıyorum, şimdi duygulanırım falan ne gerek var gözleri şişirmeye :)

İşte böyle bir şey :





1 Haziran 2012 Cuma

Düğün Davetiyemiz ^_^


Haziran ayına girdik, yani düğüne 1 buçuk ay kaldı ^_^ Davetiyelerimizi dağıtmaya başladık bile. 

Blog açtığımda sadece kendi yaptığım işleri paylaşırım diye düşünüyordum,  ama evlilik hazırlığı çok keyifli bir şey (Allah isteyen herkese nasip etsin). Her şey böyle süslü, renkli olunca paylaşmadan duramıyor insan :) 

Davetiyemizi "elite sade davetiye" kataloğundan seçtik, kendimiz yapsak eminim yine buna çok benzer olurdu. Olsun istediğim her şey var (ayy doğru ya kuzen can'ın resmi yok üzerinde :p ben yapsam o aşağıdaki gelin damat çiziminin yanına can'ı da eklerdim :p). 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...