21 Haziran 2012 Perşembe

Kına Mumlarım


Kına mumlarımın yapımını geçen hafta bitirdim aslında ama ancak paylaşabiliyorum (tembellikten :) ). Aslında kına mumlarımı aylar önce Eminönü'nden hazır olarak almıştım. Benim gözler tabi hep mor kına mumları ( kına tepsim ve sepetimden dolayı ) arıyordu ama çeşit yoktu. Derken bu güzellikler çıktı karşıma :) Olduğu kadarıyla morunu aldım 20'ye tamamlayayım diyerekten eksik kalanlarını beyaz olarak aldık ( 1 tane de Merve'ye özel pembe :))


Annem mumlarımı çok beğenip " aaa yetmez ama bu " deyince, tekrar bir İstanbul ziyaretinde yolu tutuldu dükkanın ama düğün sezonu ya hem 2'ye katlamışlar fiyatı hem de güllerin tülü olmayanlarından kullanmışlar. Yani güzellik azalıp fiyat yükselmiş. Satıcı da biraz ters bir anındaydı herhalde, hiç alasım gelmedi. Aman ben yaparım deyip oturdum başına, e oldu da bence :)


Yapmak isteyen olursa eğer, aklınızda olsun güller muma direk yapışmıyor, sıcak silikon tutmuyor bir türlü. O yüzden bir kat tül sarın iki ucunu sıcak silikonla yapıştırın. Tül tülü tutuyor, sonra güller de o tülün üzerinden çok kolay yapışıyor.

Kına hazırlıklarım bitti böylece , yakında hepsini paylaşırım. Benim kına gecemde kırmızı olan tek şey kına yakılırken başıma atılacak olan pullu örtü ( onun kırmızı olması mecburiymiş, bi tek onu renklendirmeme izin çıkmadı :) )

Kına mumu alacağım zaman annem, şu düz olup ele geçirilen çiçek şeklindeki mumlardan istiyordu. Ama kimseye tavsiye etmiyorum ben onları çünkü o mumlar hemencecik eriyip sıvılaşıyor ve kimsenin elini kıpırdatmadan dakikalarca dümdüz açık tutması mümkün olmuyor. Dolayısıyla elinize, yerlere hatta üstünüze mum dökülebiliyor.


9 yorum:

  1. çok hoş olmuşlar canım, ellerine sağlık!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, senin süslediklerin de süper oluyor, sen beğendiysen tamamdır bu iş :)

      Sil
  2. çok tatlı olmuş bu mumlaaarr:)) ben de senin gibi büyük şamdan mumu tercihttim normalde pahalıya gelirdi ama çok ucuz bulmuştum ben de şaşırmıştım...ele takılan mumları ben de seninle aynı sebepten dolayı tercih etmedim. iyi eğlenceler;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de ucuza buldum ( Batıkent Gimsa :)). Yetmez yetmez derken baya bir oldu, artık yeter sanırım :) Kına hazırlıklarım tamamlanmış oldu böylelikle :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim :) insan el emeği harcadığı şeylere böyle güzel yorumlar alınca çok çok mutlu oluyor :)

      Sil
  4. Çok güzel olmuşlar, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. çok şirin gözüküyorlar.. ben el mumu almıştım ama sanırım şuan vazgeçtim onları kullanmaktan ;)))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...