16 Ağustos 2012 Perşembe

Nikah Şekerlerimiz...

Nikah şekerimiz bence özel olmalıydı, ve mutlaka olmalıydı. Daha önce evlenen Edoşum nikah şekeri vermedi (en azından bana vermeliydi yaa) diye üzülmüştüm, e şimdi kendim vermesem kendime çok ayıp ederdim bence :) E peki ama nasıl olacaktı nikah şekerlerimiz ? Öyle çok sade klasik şeyler istemiyordum, buzdolabı magneti olsun istemiyordum ( insanların dolaplarının üzeri nikah şekeri doldu bence zaten), deniz kabuğu falan da istemiyordum ( halbuki çok seviyorum, ve bundan 7 yıl önce ilk buluşmamız deniz kabukları sayesinde olmuştu, ama şimdi nikah şekerlerinin çoğu deniz kabuklu). E biraz renkli de olsun , çiçekli olsun derken, e madem özel olacak oturur kendim yaparım (zaten e ben bunu yaparım demekten bi hal oldum, yeni bir şeylere başlamayayım diye düğün günü gelsin istiyordum artık :) ) dedim. Sonra da minik bir saksı içinde çiçekler ve şekerler olsun istedim. Ama minik saksı bulamadım :( Epey aradım, gezdim dolaştım, mailler attım, sosyal medyadan yardımlar istedim... Minik saksılar hep hazır yapma çiçekliydi zaten, Türkiye'de üretilmiyormuş Çin'den hazır çiçekli geliyormuş. En küçük saksı kaktüs saksısı diye buldabildiklerim oldu ama yeterince minik değillerdi. Sonra kocaelinde bir nikah şekeri firmasının sitesinde buldum. Buldum ama maillerime telefonlarıma cevap alamadım, hevesim kaçtı vazgeçtim. Olmayıversin şekerimiz n'apayım dedim.

Ben böyle nikah şekeri alım ve yapım olayından vazgeçip diğer düğün hazırlıklarına odaklanmışken, seramiklerimi fırınlatmaya gittiğim yerde, köşeye konulmuş bir kutunun içinde bir sürü minyatür toprak kapla karşılaştım. Antalya'dan geldiğini, söylediler hepsi el emeğiydi yakından bakılınca kalıp olmadığı çok belli. Minik, sevimli, el emeği toprak kaplar... İşte aradığım şey :) Birer örnek satın alıp , minik sepetleri kullanmak konusunda Hakan'dan da onay alınca :) 200den fazla minik toprak sepet Antalya'dan bize geliverdi ( önceden böyle bir şey aklıma gelmiş olsaydı kesin oturup sepetleri de kendim yapmaya kalkardım, Allah'tan geç karar verildi de bir de onlarla uğraşmadım :) )


Nikah şekeri malzemelerini Eminönü'nden aldım. Toprak sepetlerime uygun minik çiçekler, şekerleri koymak için de raket denen malzemeden aldım, çünkü herkes şekerlerini yesin ama nikah şekerimizin güzelliği bozulmasın istiyordum :) Nikah Samsun'da ki düğünün içerisinde yer alacağı için konsepte uygun bembeyaz çiçekli şekerler hazırlamak istedim. Samsun'a gelemeyecek yakın çevrem için de Ankara'nın konseptine uygun mor renkte 60-70 tane kadar ayrı şeker hazırladım.


 



Şekerlerimiz tamamlandıkca mutluluğum arttı :) Son anda bu kadar şekeri zor yetiştirirmişim ama gerçekten, iyiki Gözde varmış da yardım etti.


İçlerine şekerleri son 2-3 gün kala alıp yerleştirdik, taze kalsın herkes güzel güzel yesin diye. Halamın bastırıp getirdiği "Teşekkür ederiz" kartlarını da bağlayınca işlem tamamlandı ,şekerlerimiz bir güzel kutularına yerleşti :)



Şimdi gittiğimiz evlerde nikah şekerlerimizi görünce çok mutlu oluyorum :)

( NOT : Bu nikah şekerlerinden (istediğiniz renkte hazırlanabilir) sipariş vermek için hayatisusle@gmail.com adresine mail atmanız yeterli)

13 yorum:

  1. Çok güzellermiş, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) bence de şirin oldu, sepetleri yapan da çok güzel yapmış

      Sil
  3. şahaneee bittim ne kadara aldın o sepetleri şahaneler bende istiyorummm!! bana da sölyee :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tanesi 75 kuruştu, ben fazla aldığım için poşetlere fazladan da sepet attılar sağolsunlar. 200 tanesini 150 liraya aldım ben ama nikah şekerimizin sayısı 200den fazlaydı :) çiçekler, raketler zaten 144lü paketler halinde satılıyor ve paketi 5-6 lira falan eminönünde, tabi şimdi eminönünün pahalı zamanı 8-10 vardır bence.

      Sil
    2. bu arada seramiklerimi fırınlatmak için gittiğim yer şurası : http://www.kalaclar.com.tr/contact/ sepetleri onlar getirttiler.

      Sil
    3. aa ankarada ne güzel bende buradayım iş yerimede yakınmış bakacağım buna çoook teşekkür ederim canımm

      Sil
  4. ayyy çok güzel yaa. bayıldım

    YanıtlaSil
  5. merhaba :)
    bloğunuz güzelmiş izleyicinizim bende sizi bloğuma beklerim hoşçakalın:)
    http://suslupuslublog.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim :) artık ben de sizin takipçinizim

      Sil
  6. aynı bakış açısına sahipmişiz. ben de şimdi nikah şekerlerimi hazırlıyorum.
    bittiğinde paylaşıcam.
    umarım senin gibi huzurla paylaşırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah nikah şekerlerinizi de diğer bütün hazırlıklarınızı da mutlulukla huzurla içinize sine sine paylaşırsınız :) merakla bekliyorum takipteyim :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...